Tämän gluteenittoman sienipiirakan ainekset sattuivat löytymään kaapista. Täyteläinen sienipiirakka maistuu niin lounaana kuin juhlapöydässä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivana vaihtoehtona.
Pohja
- 100 g voita
- 4 rkl kylmää vettä
- 1,5 dl lupiinijauhoja
- 1,5 dl manteleita (n. 1,75 dl jauhettuna)
- 2 rkl pofiber (perunakuitua)
- 1 rkl psylliumia (Finax)
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
Täyte
- Noin 15 cm pätkä purjoa + rkl voita kuullottamiseen
- Tölkki sienikuutioita (Sauvon) = 160 g sieniä
- 2 dl maitoa
- 3 kananmunan keltuaista
- mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
Valmistus
- Jauha mantelit monitoimikoneella hienoksi jauhoksi. Sekoita joukkoon loput kuivat aineet (lupiinijauhot, pofiber, psylliumjauhe, leivinjauhe, suola).
- Lisää hieman pehmennyt voi ja kylmä vesi ja nypi taikinaksi.
- Painele taikinavuokaan.
- Hienonna purjot ja kuullota ne pannulla voissa. Lisää piirakan päälle valutettujen sienten kera.
- Sekoita kananmunan keltuaiset maidon joukkoon ja vispaa tasaiseksi. Kaada piirakan päälle ja lisää juustoraaste piirakan pinnalle.
- Paista 200°C uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
- Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Liity seuraamaan Asioiden välillä -blogia Instagramissa! Vegaanisia, gluteenittomia ja soijattomia reseptejä löydät sivustolta Erikoisen Hyvää.