Allergiaystävällinen joulukalenteri

Joulukalenteri on vähän samankaltainen tuikitärkeä turhake kuin vappupallo. Molemmat ovat merkittäviä hankintoja vuoden kierrossa ja niiden kohdalla intoudun itsekin muistaen lapsuuden ilon kyseisistä artikkeleista. Omaksi lapsuuden suosikikseni muistan maatila-joulukalenterin, josta luukkujen takaa löytyi muovisia eläinfigureja. Aivan mahdottoman hienoa. Tämä oli 90-luvun alkupuolta, joten silloin nämä leluilla täytetyt joulukalenterispektaakkelit eivät kaiketi olleet niin yleisiä kuin nykyään.

Jos lapsia on perheessä useita, voi karmean hintaisten lelukalentereiden hommaamisen kustannukset nousta kohtuuttomiksi. Esimerkiksi Tiger myy varsin huokeaan hintaan luukkukalenteria, jonka saa täyttää mielensä mukaan. Facebookin kierrätysryhmistähän voi tiedustella, jospa ihmisillä pyörisi nurkissa pientä tilpehööriä, josta haluaisivat luopua suklaalevyä tms pientä korvausta vastaan.

Suklaakalentereiden ollessa kaiketi normi nykypäivänä, tämä nostaa monessa ruoka-aineallergiaperheessä kysymyksen mistä löytää kaiketon kalenteri. Viime vuonna allergista kuopusta imettäessä olin imetysdieetillä ja testasin itse Ruohonjuuresta löytämääni Moo Free – suklaakalenteria. Oli oikeasti tosi hyvää suklaata, joka pesee heittämällä peruskalentereiden maidolliset versiot. Nykyään kyseistä kalenteria saa kuulemani mukaan myös isoimmista marketeista, mutta ainakin luontaistuotekaupoista tai niiden verkkokaupoista tuotetta on saatavilla joka niemen notkoon. Tuotteen ainesosalista on ilahduttavan lyhyt, joten tämä todennäköisesti sopii useimmille herkkusuille.

Koska pojat ovat vielä sen verran pieniä, ei jokapäiväinen (aamuinen?) suklaan syöminen tunnu oikein hyvältä idealta. Kovana Muumien ja kirjojen ystävänä intouduin itse kun näin marketissa massiivisen Muumikirjajoulukalenterin. Pojat puolestaan sekosivat Lego-kalenterin nähdessään, mutta pieniä osia sisältävät kalenterit eivät tule vielä tukehtumisriskinkään vuoksi kyseeseen (etteinytvaansattuismitään).

piu-ja-ormo4

Lopullinen ostopäätös syntyi kun törmäsin Ipanaisella mainioon Piun ja Örmön joulukalenteriin, jota esimerkiksi Oodia verkkokaupassa kuvaillaan seuraavasti:

Joulukalenterin tehtävävinkit toimivat inspiraationa vanhemmille joulukuun puuhia miettiessä. Se kannustaa nauttimaan joulusta ja jouluvalmisteluista lapsen kanssa ja perheenä. Yhdessä tekemällä ja kokemalla, sekä rakentamaan yhdessä omia jouluperinteitä. Tehtäväkortit muodostavat palapelin ja jouluaattona niistä voi rakentaa yhden suuren kuvan. Pakkaus sisältää 30 tehtävävinkin lisäksi 24 tehtäväkorttia, joulutarinan, 24 tarraa, 24 värityskuvaa ja joulukalenterin ripustusvälineet.

piun-ja-ormo3

Kalenterista löytyy vielä hieman nihkeänlaisesti tietoa Googlettamalla, mutta jostain muistaisin nähneeni, että materiaali on ainakin suunniteltu ja painettu Suomessa. Joka tapauksessa – tässä on taatusti allergiaystävällinen ja krääsävapaa joulukalenteri, joka ohjaa touhuamaan ja valmistelemaan joulua yhdessä. Aivan mahtavaa. Kaiken lisäksi kalenteri on ainakin omaa esteettistä silmääni miellyttävä.

piu-ormo

Meillä on muutto kuun vaihteessa ajankohtainen, joten enpä malta odottaa että saan tämän uuteen asuntoon viriteltyä ja pääsemme puuhastelemaan poikien kanssa. Muuttorumban tietäen saattaa hetki mennä, että puuhailuhin liikenee aikaa, mutta onneksi kalenterin tehtävät voi ajoittaa oman mielensä mukaan. Ei siis mitään piparinpaistosessioita joulukuun ensimmäisiin päiviin ;D

 

2 vastausta artikkeliin “Allergiaystävällinen joulukalenteri”

  1. Niin hyviä vinkkejä – kiitos! Ja aivan ihana tuo suosittelemasi joulukalenteri! Mä taidan olla hirvittävän ikävä äiti ja varmasti onnistuin tällä(kin) asialla aiheuttamaan tunnelukon jos toisenkin, kun en antanut hyvää tarkoittavan sukulaissedän hommata lapselleni Lego-joulukalenteria. Minusta ei tunnu hyvältä idealta antaa 3-vuotiaalle uutta lelua joka päivä – varsinkin kun koko homma huipentuu jouluaattoon ja aikamoiseen lahjamäärään. Samat fiilarit myös suklaakalentereista. (Viime vuonna takavarikoin kummisedän ostaman suklaakalenterin omaan käyttööni.)

    Tykkää

    1. Natsimutsi!! 😀 Uudet lelut ja sokerihan ovat ihania asioita, mutta ehkä niistä lapsetkin osaavat nauttia enemmän kun niitä säännöstellään harvoin ja ajatuksella 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s